Forgalmi, menetlevél nélkül szállította utasait a felelőtlen sofőr

FMH - A rendőrség fokozottan ellenőrzi az autóbuszokat a „European Operations Bus” közlekedési akció keretében. Már az első napon komoly szabálytalanságokra derült fény egy gyerekeket is szállító busznál.

feol.hu

Az autóbuszok közúti közlekedésének ellenőrzésére kiterjedő TISPOL akció során a Fejér megyei rendőrök az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Pákozdi pihenőhelyen ellenőriztek csütörtökön délután – számolt eb az esetről Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Ekkor állítottak meg egy Iveco autóbuszt, melynek összesen 48 utasa volt, köztük többségében gyerekek.

A jármű és a sofőr ellenőrzése során a gépkocsivezető a rendőröknek sem forgalmi engedélyt, sem menetlevelet, sem a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott engedélyt, sem belföldi személyszállító igazolványt átadni nem tudott, valamint a menetíró készülékben lévő 24 órán túl semmiféle igazolást nem tudott átadni az elmúlt 28 nap során végzett tevékenységéről. A vezetői engedélye ellenőrzése során kiderült, hogy annak orvosi érvényessége 2008. decemberében lejárt.

Az autóbusz további ellenőrzése során a rendőrök azt is megállapították, hogy a járművön lévő forgalmi rendszámot egy Ikarus buszra adták ki, ami a sofőr feleségének tulajdonában van. Kiderült, a hatósági jelzést a buszsofőr szerelte fel az általa vezetett autóbuszra – ami szintén a feleség tulajdona - tekintve, hogy annak műszaki érvényessége 2008. júliusában lejárt, és azt 2010. februárban hat hónapra kitiltották a forgalomból.

A rendőrök az autóbuszról az utasokat leszállították, a gyerekek és kísérőik továbbszállítására intézkedés történt – közölte Németh-Kész Mónika, aki hozzátette:  a 48 éves dabasi férfivel szemben az egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárás, míg a többi szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indult.     

 

 

 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!