Falunapi nyitány: három játszóteret avattak Bakonycsernyén

Bakonycserny - Három játszóteret avattak pénteken a falunapok nyitányaként a községben. Kitüntetéseket adtak át, és megjelent a Varga Ferenc által írt helytörténeti kötet is.

B. Kiss László


Az iskola mögött, a fiatal pároknak otthont adó Fecskeház szomszédságában fekvő új játszótéren rendeztékdélután az átadási ünnepséget. Bakonycsernye öt kilométer hosszú falu, egy játszótérrel még nem lettek volna kisegítve. Ezért a Deák utcában és a Béke utcában is építettek egyet. A három játszótér  megépítése összesen mintegy hétmillió forintba került, amelyből mintegy ötmilliót tett ki a pályázaton nyert összeg - tudtuk meg Turi Balázs polgármestertől.  A hét végén zajló falunapok nyitányaként került sor a továbbiakban az elszármazottak találkozójára, amelyet  harmadszor rendeztek meg zsinórban. Ennek keretében adták át a Bakonycsernyéért díjakat. Pedagógiai díjban Nagyné Szkok Ilona, közszolgálati díjban Bauer Vilmosné, testnevelés- és sportdíjban Királyvári Károly, közművelődési díjban pedig a Bányász asszonykórus részesült. Posztumusz ítélte oda az önkormányzat képviselő-testülete a Bakonycsernyéért Közszolgálati Díjat Hegedüs Istvánné született Bajza Annának, akit a faluban csak Bába Annus néniként emlegetnek. Már láthatók a művelődési házban a helybéli Palikné Siffel Julianna csuhéból készült életképei, és most jelent meg Varga Ferenc helytörténeti kötete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!