Ülésezett a védelmi bizottság - szivattyúznak a Székely utcánál

Székesfehérvár - A helyi védelmi bizottság kedden reggel kezdte meg ülését, amelyen a május közepén elárasztott Székely utcai területek kerültek szóba. A tanácskozáson több intézkedést hoztak.

feol.hu

A védelmi bizottság elnöke, Warvasovszky Tihamér polgármester és Bóka Viktor jegyző, a bizottság titkára sajtóközlemény útján tájékoztatott az ülésen hozott döntésekről. Ezek: a Székely utca elöntött területeivel átellenben lévő földmedence oldalrézsűjét átvágják, így a gravitációs elfolyás következtében várhatóan mintegy 20 cm-rel csökkenhet a vízszint. A víz a tervek szerint a jelenleg is elborított legelőterületre folyik, amelyet a vízügyi igazgatóság jelenleg is szivattyúzik a befogadóba. Ezzel egyidejűleg feltárják a terület azon pontjait, ahol elindulhat a szivattyúzás. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. azonnal megkezdte a kb. 1000-1500 homokzsák feltöltését raklapokra helyezéssel, hogy 2-3 nap múlva ezekkel zárják le a Székely utcáról leágazó I.sz dűlő útját a dűlővel párhuzamosan egészen a vasúti töltésig. 

A fenti intézkedések hatására nem kell megvárni, míg süllyesztik a fehérvárcsurgói tározó vízszintjét, a terület szivattyúzása pár napon belül elkezdhető. A szükséges eszközöket és a munkálatok forrását a korábbiakhoz hasonlóan Székesfehérvár városa biztosítja, hogy a munkálatok minél hatékonyabbak legyenek, beállítják a tűzoltóság és a Széphő Zrt. tulajdonában lévő szivattyúkat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!