Menekültek a gólok elől - döntetlen a francia-uruguay meccsen

FMH - A francia válogatott gól nélküli döntetlent játszott pénteken az uruguayi csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság A csoportjának első fordulójában.

MTI

 

A négy évvel ezelőtt döntős franciák egymást követő harmadik világbajnokságukon kezdtek úgy, hogy nem rúgtak gólt. 2006-ban a svájciak (0-0), négy évvel korábban pedig a szenegáliak (0-1) ellen nem sikerült a hálóba találniuk.

A csoport, 1. forduló:
Franciaország-Uruguay 0-0

Fokváros, Zöld Pont Stadion, 62 ezer néző, v.: Nisimura (japán)
sárga lap: Evra (12.), Ribéry (19.), Toulalan (68.), illetve Victorino (59.), Lodeiro (65., 81.), Lugano (90.)
kiállítva: Lodeiro (81.)

Franciaország: Lloris - Sagna, Abidal, Gallas, Evra - Gourcuff (Malouda, 75.), Toulalan, Diaby - Govou (Gignac, 85.), Anelka (Henry, 72.), Ribéry

Uruguay: Muslera - Lugano, Godin, Victorino - Pereira, Perez (Eguren, 87.), Arevalo, Gonzalez (Lodeiro, 63.) - Pereira, Suarez (Abreu, 73.), Forlán

II. félidő:
   
81. perc: a csereként beálló Lodeiro teljesen feleslegesen és csúnyán rácsúszott Sagna lábára, amiért megkapta második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.

Az első félidő rengeteg kemény párharcot, nagy csatát hozott, ugyanakkor helyzetet szinte még elvétve sem sikerült kialakítaniuk a csapatoknak. A franciáknál Govou, az uruguayiaknál pedig Forlán jegyzett egy-egy lehetőséget.
A fordulást követően sem változott a játék képe, láthatóan mindkét együttes célja elsősorban az volt, hogy ne kapjon gólt. A csereként beálló Lodeiro kiállítása miatt az utolsó tíz percben emberelőnyben játszhattak a franciák, de hiába szorították be ellenfelüket, maradt a gól nélküli döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!