Hova tegyük a gyereket?

Székesfehérvár - Néhány nap, és felkerül a táblára az utolsó ó betű, jelezve, hogy kitör a nagy nyári vakáció. Ami öröm a diáknak, gond a szülőnek - hová tegye gyermekét?

J. Mező Éva

Majd két és fél hónap. Végtelennek tűnik a nyári vakáció, Európa kevés  országában mérnek egyszerre  a diákoknak ennyi szabadidőt. A szülők már  fogják  a fejüket: gyermeküknek hogyan teremtsenek tartalmas és biztonságos időtöltést.
Nem köztudott, hogy az iskolafenntartóknak   kötelezően  előírt feladatuk a felügyelet biztosítása a tizedik évfolyam végéig a gyerekek napközbeni ellátásához  még akkor is, ha jól tudjuk: az  önkormányzatoknak egyre szűkül az anyagi lehetőségük a diáküdültetésre. Utánanéztünk. A nyári táborok kínálata  végtelen.  Néhány tízezer forintnál kezdődik, és vége  a csillagos ég. A legdrágább kétszázezer forintba kerül egy hétre Londonban nyelvtanulással. Legdrágábbak a kalandtáborok, és általában azok, amelyek programjában szerepel  a lovaglás, a nyelvtanulás.        A legolcsóbbak természetesen az államilag támogatott önkormányzati, vagy az egyházak által szervezett táborok. Az olcsóság azonban még nem minden, mert lehet, hogy az ellátás rovására megy. A   táborok minőségének ellenőrzése céljából létrejött a Táboroztatók Országos Egyesülete, amelynek honlapján megbízható adatbázis is  szerepel a választható táborokról.
A székesfehérvári iskolák diákjai számára  régi, jól bevált tábor a Velence-tavi  tábor, az idei keret azonban már betelt  mondta a tábort szervező Magony Tamás. Az utolsó pillanatig lehet viszont jelentkezni a Bregyó-közi napközis táborokba, ahol június 28-ától augusztus 6-áig gazdag programot és háromszori étkezést biztosítanak, nem mellesleg rengeteg sportolási és játszási lehetőséget. Izgalmas időtöltést kínál több civil szervezet is, így az állatmenhely vagy a Gaja természetvédők. Táboraikat honlapjukon hirdették meg. Lapunk vasárnapi számában még több használható tippet olvashatnak a nyári szünidőre.

Még több tábor itt!

Címkék#taborok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!