Emlékplakettet kapott az önkormányzat és a tanárnő is

Velence - Eötvös József-emlékplakettet adományozott a Pedagógusok Szakszervezete a velencei önkormányzatnak. A fő ok az iskola építése volt. Szávai Jánosné pedig Arany Katedra-emlékplakettet kapott.

S. Töttő Rita

 

Huszonegyedik századi színvonalú oktatási intézménnyel büszkélkedhet a velencei önkormányzat: a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának nemcsak az épülete új, hanem a benne lévő eszközök, bútorok is azok. A félmilliárdos önköltségű (s ugyanennyi pályázati forrást is magába foglaló) beruházásnak a település pedagógus testülete épp úgy örül, ahogy a szülők és a gyerekek. Ezt a nagy munkát akarta megköszönni az iskola nevelői munkaközössége az önkormányzatnak, ezért nagy titokban javaslatot tettek a Pedagógus Szakszervezetnek, hogy a hivatal munkáját Eötvös József-emlékplakett adományozásával köszönje meg. A szervezet évente három önkormányzatot tüntet ki ezzel a címmel  olyan településeket, amelyek lehetőségeikhez képest a legtöbbet tették nevelési-oktatási intézményeik színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, ahol a szakmai és munkavállalói érdekeket egyaránt figyelembe veszik, s a pedagógusok, közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit helyi többletforrásokkal is javítják  - áll a kitüntetésen, melyet pénteken vett át Oláhné Surányi Ágnes polgármester. 
- Amíg a beruházás zajlott, a négyszáz gyereknek ki kellett költöznie egy külső helyszínre. Ezt mindenki, a szülők, a gyerekek és a pedagógusok is békésen fogadták  - árulta el a polgármester, aki egyébként Arany Katedra-emlékplakett kitüntetésre terjesztette fel Szávai Jánosné Karsai Edit pedagógust, aki az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól meg is kapta az elismerést. A tanárnő épp táboroztat, ezért nem értük el, de a felterjesztésből kiderül: a pedagógus 1982-ben az általános iskola igazgató helyettese, 1987-ben pedig igazgatója lett. Később is nagy szerepet játszott a helyi oktatásügyben, s ma is azt mondják róla, hogy szakmai tudása kimagasló, van tekintélye a diákok előtt. Nyugdíjba vonulásának évében kapta az elismerést, amely tanári pályájának méltó elismerése is egyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!