Tavirózsa, játszótér, fitneszpark - pénz Velencei-tavi fejlesztésekhez

FMH - A Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület tagjai a Leader fejlesztési forráshoz 49 pályázatot nyújtottak be, ebből 48 eredményes, van közte önkormányzat, vállalkozás.

Kovalcsik Katalin

Az országban elsőként kapott  megerősítést  a tókörnyék, hogy a beadott pályázatokat elbírálták és el is fogadták. Összességében 160 millió forintot kapnak a pályázók, bár az igaz, előfinanszírozott minden projekt, így csak a befejeztével juthatnak forinthoz a pályázók. A helyzetük nem könnyű, mégis elmondható, hogy a benyújtott tervek  megvalósulása révén gazdagodik  a tókörnyék. Gárdony például 7 millió 700 ezer forintot nyert a helyi termelői piac megvalósítására, amely lehetővé teszi a piackultúra fejlesztését, valamint egyik célpontja lehet a turizmusnak. Velencén 8 millió  900 ezer forintból újíthatják fel az egykori községházát, amely jelenleg üresen áll. Gárdony-Csiribpusztán már készül a  játszótér, amely mellé 3 millió 788 ezer forintból kerékpáros-pihenőhelyet alakíthat ki a város. Ez is a turizmus céljait szolgálja, ahogy a velencei Tóbíró strand fejlesztése szintén. Itt  7 millió 169 ezer forintból akarják létrehozni az első szabadtéri  fitneszparkot,  amely négy évszakon át fogadhatja a látogatókat. A sukorói Tavirózsa Közhasznú Egyesület  8 millió 320 ezer forintot nyert a Tavirózsa pihenőhelyre, amely az északi part bakancsos, kerékpáros turistáinak bázisa lehet. Vereben  a falu vitézének napjára egymillió 411 ezer forintra pályáztak,  s nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!