Durva csalás: sírköves vert át megrendelőket

FMH - A sírköves négy családot is becsapott. Elegük volt az ígérgetésből, csalás, amit velük műveltek - állítják. A Hírlaphoz fordultak, rendőrségi feljelentést tesznek.

V. Varga József

Ahogy korábban megírtuk: a székesfehérvári sírköves csak hitegette a lepsényi özvegyet: nem készítette el a megrendelt síremléket, s az előleget sem fizette vissza. A hölgy ügyvédhez fordult, folyamatban van a bírósági végrehajtás.
Írásunkra hárman is reagáltak, akik szintén pórul jártak a szóban forgó vállalkozóval. (Nevüket a szerkesztőség tudomására hozták, de szeretnének inkognitóban maradni.)
A várpalotai hölgy úgy mondta: a megjelentek szó szerint illenek az ő esetükre is. Kétszázezer forint előleget adtak számla ellenében, de a munka nem készült el. Azt az ígéretet kapta decemberben a sírkövestől, hogy visszafizeti a pénzt, de azóta sem történt semmi. A cég az illető fia nevén van, aki állította, nincs tudomása az egészről.
A fehérvári úrnak 80 ezer forintja bánta, esete ugyanaz: se pénz, se posztó. Ők a kamarai békéltető testületet is felkeresték, de a vállalkozó nem jelent meg. Elképesztőnek tartja a helyzetet. Másik fehérvári olvasónk Belsőbárándra rendelte meg a síremléket. A vállalt határidő helyett két hónapos csúszással elkészült a munka, de nem úgy, ahogy szerették volna.  Reklamáltak, de  nem történt semmi. A vállalkozó aztán március végén az engedélyükkel elvitte az emléktábla részt, a fedlapot és a lépcsőt is, azzal, hogy húsvétra kijavítva visszaviszi. Persze nem tette. Összesen 350 ezer forintot fizettek neki, s most a síremléknek csak a kerete áll, ők szégyenkeznek a falu előtt.
Sírgyalázás, kegyeletsértés mindez - hangsúlyozta a hölgy, s a többi érintett is kendőzetlenül fogalmazott. Hol van a szakma becsülete, az iparos felelőssége? Minősíthetetlen viselkedés, csalás - vélték egyöntetűen. Egymást megkeresve (és további becsapottakat várva) közösen kívánnak fellépni a sírköves ellen. A végeláthatatlan hitegetésből elegük volt, rendőrségi feljelentést fontolgatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!