Árvíz Fejérben - kiöntött a Váli-víz, az ár házakat veszélyeztet

FMH - A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint szerdára virradóra kiöntött a Váli-víz. A megáradt patak Válon és Kajászon tíz ártérre épült lakóházatt veszélyeztet.

MTI

A felső szakaszon már megindult az apadás - mondta el  a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság illetékes szakaszmérnöke, Scheller Tibor, aki hozzátette: a veszélyeztetett épületekből szivattyúzzák a vizet, s homokzsákokkal védik a házakat.
A Váli-víz árhulláma Válnál tetőzött, de felső szakaszán, Felcsút és Alcsút térségében már megindult az apadás, így várható, hogy estére a patak visszatér a medrébe.

A mányi tavaknál estig pakolták a zsákokat. A térségben úgy tűnik javult a helyzet. Visszavonulóban van a víz. A korábban vízzel borított utakon is megindult a forgalom, Bicskén a Kertvárosban és a Telepi részen sincs veszélyben egy lakóház sem.

Mór térségében valamennyi korábban lezárt út járható, házak, anyagi javak, emberélet nincs közvetlen veszélyben. A víz visszavonulóban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!