Árvíz Fejérben - Baracskánál némi apadás tapasztalható

FMH - Baracskát is elöntötte a Váli-víz, de pénteken délben megkönnyebbüléssel észleltek néhány centiméternyi apadást, noha éjszaka is esett az eső.

Zsohár Melinda

Továbbra sem költöztettek ki senkit, bár 50-60 lakóház pincéjébe beszökött a víz, ám a felső szinteken maradtak a lakók. Öt-hat házat fenyeget még mindig közvetlen veszély a templom és a Széchenyi utcában, s a gyaloghidak sem voltak járhatóak.
Boriszov Zoltán polgármester elmondta, hogy kedden csak akkor lesz ismét tanítás az iskolában, ha a gyerekek mindenünnen biztonságosan meg tudják azt közelíteni. Nagy erőkkel vonultak ki a vízügyi igazgatóság szakemberei, s az önkéntesek lelkesedése sem hagyott alább, lakjanak a község bármely részén.

- Mindenki a szívét-lelkét kitette, hogy segíthessen – fogalmazta meg Boriszov polgármester az elmúlt napokban leggyakrabban hallott mondatot a nehézségek felemlegetése mellett. Országszerte az emberi segítőkészség és összefogás élményét élik át az egyébként keserű hangulatról és közömbösségről panaszkodó emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!