A megye újabb kötvény kibocsátásáról döntött

Székesfehérvár - Bankot vált és újabb kötvényt bocsát ki a megyei önkormányzat - döntöttek csütörtökön.

Tribolt Lajos

A megyei önkormányzat már tavaly közbeszerzési eljárás keretében keresett bankot, amely 1,150 milliárd forint folyószámlahitelt biztosítana, plusz 300 milliós munkabér-hitelt. Az a pályázat eredménytelen volt, mivel jelentkező nem akadt.
Bár az új kormányzat ígérte az önkormányzatok finanszírozásának átalakítását, addig is működtetni szeretnék az intézményeiket. Hosszabb tárgyalássorozat után a Kereskedelmi és Hitelbankkal állapodtak meg.  Az OTP-vel felmondják a számlavezetési megállapodást és a  fenti bankkal szerződnek. Abban is megállapodtak, hogy a megyei önkormányzat újabb 2,66 milliárd forintos kötvényt bocsát ki. Ebből 1,5 milliárdot a folyamatban lévő beruházások finanszírozására fordítnak, 660 milliót a korábbi kötvények visszavásárlására és 500 milliót az önkormányzat gazdasági szerkezetének átalakítására. Ez utóbbi tartalma a kormányzati döntések függvénye. 1,6 milliárd folyószámlahitelre és 200 milliós munkabérhitelre közbeszerzést írnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!