Rajtaütés: biztonságiak figyelték ki a céget meglopó hármast

FMH - Egy móri cég biztonsági szolgálatának feltűnt, hogy rendszeresen hiányzik a feldolgozott színesfémek alapanyagaiból, és hogy három dolgozó mindig ugyanabban a sorrendben távozik a műszak végén. Elkezdtek hát figyelni, majd értesítették a rendőrséget.

feol.hu

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint április elsején az éjszakai műszakváltást követően, kora reggel, a biztonsági szolgálattal szoros együttműködésben csaptak le a nyomozók a munkahelyi tolvajokra. Az AFL Hungary Kft és jogutódja, a DEH Dräxlmaier Hungária Kft móri területéről történő munkahelyi lopásokkal három férfit gyanúsítanak.

A cég belső biztonsági szervezetének tűnt fel korábban, hogy a feldolgozott színesfémek alapanyagaiban hiány mutatkozik. A biztonsági kamerafelvételek ellenőrzése, illetve a kiléptetés nyomon követése során megállapították, hogy három férfi jöhet számításba az elkövetéssel. Megállapították továbbá, hogy a három férfi szigorú „munkamegosztásban” tevékenykedik: egyikük összekészíti az anyagot, míg a másik két személy a kivitelt oldja meg, majd a gyár területén kívüli parkolóban az „árut” rejtő táska gazdát cserél.

A biztonsági személyzet dokumentálta a látottakat, majd feljelentést tettek a Móri Rendőrkapitányságon, ahol elrendelték a nyomozást. Ezt követően a bűnügyi osztály, és a cég belső biztonsági szolgálata összehangolta tevékenységét, illetve felvették a kapcsolatot a Kisbéri Rendőrkapitánysággal is, tekintettel arra, hogy az elkövetők lakhelye, illetve feltehetően az értékesítési hely is a szomszédos kapitányság illetékességi területén található.

Április elsején reggel műszakváltáskor, amikor ismét „zsákmánnyal” jöttek ki a telephelyről a megfigyelt munkavállalók, a parkolóban lecsaptak rájuk a rendőrök. A rajtaütés pillanatában éppen gazdát cserélő hátizsákban közel húsz kiló réz kábelsaru rejtőzött. Ezután a Kisbéri Rendőrkapitányság az elfogott dolgozók lakhelyén elkezdte a házkutatásokat, amelynek során további, feltehetően még a hét elején eltulajdonított rézanyagokat foglaltak le a nyomozók.

A gyanúsítottak a kihallgatások során az eléjük tárt bizonyítékok hatására beismerő vallomást tettek. Megnevezték a leadási helyeket is, amelyeket szintén ellenőriznek majd. A tettesek bűncselekményének minősítése üzletszerűvé vált, amely a büntetési tétel növelésével is jár. A gyanúsítottak büntetlen előéletükre tekintettel szabadlábon védekeznek - közölte R. Szabó Ágnes.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!