Művészeti találkozó, a Lions klub szervezésében

Székesfehérvár - Harmadik alkalommal rendezi az Első Székesfehérvári Lions Klub a vakok és gyengénlátók országos találkozóját. A sorozat kiállítással nyílt meg március 26-án.

Móré Erzsébet

A Vörösmarty Teremben még április tizedikéig, szombatig tekinthető meg az a tárlat, amelynek tárgyait  látássérültek készítették szemüket, látásukat művészi érzékkel, kifinomult tapintással pótolva. Az ország valamennyi részéből több mint ötvenen hozták el munkáikat, nagyon sokan szőtteseket, még többen kerámiákat, tálakat, kisplasztikákat készítettek.
A  művészeti fesztivál  most szombaton folytatódik - mégpedig kulturális és  művészeti találkozóval. Szombaton  reggel fél kilenctől délután fél hatig lépnek  színpadra a résztvevők. Az eseménynek immár harmadszor az Alcoa-Köfém Oktatási és  Közművelődési Klubháza  ad otthont.   
A Lions Klub  elnökétől, Kirst  Lászlótól megtudtuk, hogy eddig csaknem  hatvanan jelezték, hogy a fesztiválon részt vennének, pontos számokat még nem  lehet mondani, mert  még kedden is érkeztek újabb nevezések. A résztvevők több kategóriában - vers- és prózamondás, ének-zene, mesemondás, tánc - mérhetik  össze tudásukat. A  Vörösmarty Színház művészei lesznek a zsűriben, és díjakat, ajándékokat kapnak a fellépők.
A Vagyok 2010 fesztivál ezzel még nem ér véget, hiszen  április  19-én, hétfőn este hét órakor rendezik meg  a gálát  a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Itt fellépnek a szombati művészeti találkozó legjobbjai, koncertet ad Jánoki Márió székesfehérvári fiatal, vak művész. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!