Csaba atya Fehérváron járt

Hétfőn városunkban járt Böjte Csaba ferences szerzetes. Lelkigyakorlatot tartott, misézett, este beszélgetésen vett részt a Szent István Művelődési Házban.

J. Mező Éva

 - Húsvét után vigasztalan jókedvű örömmel fogadjuk magunkba a kiáradó pünkösdi Szentlelket! -  ezzel a feltétlen  örömmel és jókedvvel ajándékozta meg  hétfőn Böjte Csaba mindazokat, akik gazdag programjának valamelyikén részt vehettek. Délelőtt a ciszterci gimnázium diákjainak tartott lelkigyakorlatot, majd tájékozódott az ott folyó  nevelő munkáról. Délután fél öttől misét tartott a zsúfolt ciszterci templomban, este pedig a Szent István Művelődési Házban számolt be erdélyi gyermekmentő programjáról. - A munka, az erőfeszítés, a küzdelem érleli az embert - hangoztatta többször is Böjte Csaba   a nap során. - Isten nem állít bennünket olyan feladatok elé, amit nem tudunk megoldani - mondta a gyermeknevelés kapcsán, de a választási eredmények  tükrében  is. A délutáni misén a pünkösdi lelki felkészülést segítve alázattal, szeretettel és hatalmas lendülettel adott erőt minden hallgatójának az előttünk álló feladatokhoz, amivel egyéni és társadalmi nehézségeinken tudunk javítani. Böjte Csabát elkísérte a Role csíkszeredai zenekar is, akik Kájoni János ferences rendházfőnök által összegyűjtött és az 1670-ben kiadott énekeskönyvben található   egyházi és istenes énekeket adtak elő eredeti dalammal és szöveggel, mai hangszereléssel.

Csaba atya ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között élő gyermekek felkarolása.

Látogasson el az alapítvány honlapjára itt!

Csaba atya elmélkedéseit, leveleit itt olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!