A Videoton egy góllal nyert Pakson

FMH - Az NB I-es labdarúgóbajnokság 23. fordulója rosszul, bekapott góllal kezdődött a Vidi számára, ám a fehérváriak fordítottak.

Matók János

Annak ellenére, hogy a listavezető Videoton FC érkezett Paksra, nem mondhatni, hogy a hazai szurkolók aktivizálták volna magukat. Így aztán a piros-kék fanatikusok otthon érezhették magukat, már ami a két tábor nagyságát és hangerejét illeti. Kezdés előtt kiderült, hogy a két vezetőedző megváltoztatta csapata előzetes összeállítását, de valahol ez sejthető is volt. A hazaiaknál Lisztes és Nagy, a vendégeknél Lázár, Szakály és Lencse maradt ki, illetve a kispadon foglalt helyet. Még bő másfél órával a kezdés előtt sikerült megszólaltatni Mezey Györgyöt, aki elárulta: természetesen örülnek a Fradi győzelmének a Debrecen ellen, ám az öltözőben pont emiatt azt érzi, hogy a játékosai egy kissé feszültek, ám reméli, hogy ebből a meccs végén jól jönnek majd ki.

A kezdés előtt a megjelentek egy perces gyásszünettel emlékeztek meg a tragikus repülő-szerencsétlenségben elhunyt lengyel államfőről és a többi áldozatról. A hazaiak kezdtek és Tököli góljával már a 3. percben vezetéshez jutottak, 1-0. A középkezdés után, Farkas II. B. szögletét Lipták fejelte 8 méterről kapura, a labdát a gólvonalon álló Sipeki  fejelte ki. Kellett pár perc, hogy magára találjon a Vidi, de közben Tökölire nagyon figyelni kellett, mert állandó veszélyt jelentett. A 15. pecben a Polonkai buktatásáért megítélt 32 méteres szabadrúgást Andics tűzte kapura, de Kovács védett, míg a túloldalon ezt tette Vayer lapos lövésénél Sebők is. A 21. percben kiegyenlített a Vidi: Völgyi a szögletzászló mellett buktatta Farkas II. Balázst, a szabadrúgást a sértett ívelte lágyan a kapu elé, a berobbanó Sándor 4 méterről a rövid sarokba fejelte a labdát, 1-1. A 28. percben Farkas II. került gólhelyzetbe, de az ötösön hátulról átlökték a labda fölött, amit Kovács megfogott. Szabó Zsolt játékvezető pedig semmit sem látott. A 34. percben már a vendégek vezettek, miután a kilépő Nikolics 8 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 1-2. A hátralévő időben az eredmény már nem változott.

A szünetben cserélt a Vidi, a sérült Nikolics helyett Lencse folytatta a játékot. A 49. percben Sipeki 23 méteres nagy lövését Sebők a jobb kapufa tövétől piszkálta ki, ez volt az első helyzet. Viszont az 53. percben Polonkai sérülése okozott gondot, a jobb térdét fogta fájdalmasan a középpályás, de később pár percre még  visszatért a pályára. Aztán Sándor szlalomozott át védőkön, majd Lencséhez passzolt, akinek a lövését blokkolták, a túloldalon meg Barta lökete kerülte el a kaput. Esett az iram és a színvonal, a kapuk nem kerültek veszélybe. A 64. percig, mert akkor Alves nagyon megkeverte Égert, de 5 méterről fölé és mellé bombázott, majd a következő pillanatban Lencse 6 méterről Kovácsba lőtte a labdát. Beszorult a Paks, megúszta gól nélkül. Ám 76. percben Sebők bravúrjára volt szükség, hogy lábbal hárítsa Böde 13 méteres lapos lövését. Felbátorodott a Paks, a 86. percben Nagy vágta ki a labdát a jobb kapufa tövétől, majd pillanatok múlva már ő lőtt kapura, szöglet lett a vége. A mérkőzésé pedig a Vidi 2-1-es győzelme. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!