Szombaton egy órára sötétebb lesz a belváros

Székesfehérvár - Idén is csatlakozik a város a nemzetközi A Föld órája akcióhoz. Igaz, a megspórolt árammal csak 10 vasalót üzemeltehetnénk egy óráig, de a gesztus is fontos.

Kocsis Noémi

A város és az önkormányzat már tavaly is csatlakozott a figyelmet az energiatakarékosságra világszerte felhívni szándékozó A Föld órája akcióhoz, amelynek honlapján nem csak települések, nagyvállalatok regisztráltak be, de sok magánszemély is, köztük Fejér megyeiek. Mint az akciót a Városgondnokságnál irányító Bőcs Lászlótól megtudtuk, tavaly ilyenkor csak három belvárosi helyszínen kapcsolták le egy órácskára a reflektorokat, ezzel 15,4 kW áramot megtakarítva. Nem sok. Ennyivel kb. egy órán át üzemeltethetnénk tíz darab vasalót, de a csepp a tengerben energiapazarlásról szóló üzenete talán így is mind többekhez jut el, remélik.
Szombaton 20.30-21.30 között az alábbi helyszíneken lesz kissé sötétebb (mert a közvilágítás természetesen marad): Püspöki Palota, II. világháborús emlékmű, Bazilika, Szent István szobor, 10-es huszárok szobra, Virágóra, Országalma, Polgármesteri Hivatal, Mátyás király szobor, Nemzeti Emlékhely. S a reflektorok hiányát talán észre sem vesszük majd...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!