Megérdemelt győzelem a hírös-városban

Kecskemét - Megérdemelten nyert második félidei jó játékával az Albacomp kosárlabdacsapata szombat este a Kecskemét vendégeként.

Silye Sándor

Wittmann rossz, Radovics sikeres triplakisérlete jelentete a nyitányt, majd egy percig csak tüzeltek, de nem töltöttek a játékosok, sőt, Simon két büntetőt is elhibázott. Gólszegény percek után a 4. percben szerzett vezetést a Kecskemét (4-3), az Alba az elején dobott triplánál járt még csak, a 6. percben aztán Hanga is beköszönt távolról. Hanga vezérletével bementek a dobások, újra a fehérváriak vezettek. Az első szakaszt végül a vendégek nyerték, igaz, nem nagy különbséggel. A kisszünet után két hazai találatot láthattunk csak, az albások tovőbbra is dobtak, de nem találtak. Tapadtak egymásra a csapatok, hol itt, hol ott volt az előny, a 16. percben láthatuk az adigi legnagyobb.különbséget, 5 pontos Alba vezetést (28-33). De ezel együtt sem tudtak ellépni a látogatók, mert egyrészt nem hagyta magát a Kecskemét, másrészt az irányzékkal még baj volt. Hanga most is remekelt, 18 perc alatt 19 pontnál járt, a mecccs felénél meg 3 az Albacompnak.

Térfélcsere után Radovics háromönző módol elrontott támadása után fordított a hazai csapat (22. perc: 42-41). Utána négy volt megint az Albának, aztán megint elherdálta a csapat a vezetését. Hogy aztán visszaszerezze, és már hét legyen nekik (28. perc: 52-59). Csak vigyázzák már ezt, becsüljék meg a labdát, védekezzenek és legyenek "pontosabbak". Az utolsó 10 perc 8 ponots Albacomp vezetéssel kezdódött, de messza volt még a vége! Simon triplával kezdődött a folytatás, majd 13 volt ide 5 poerccel a vége előtt, aztán 17, ennyi let a vége, megérdemelten nyert második félidei jó játékával az Albacomp. .

Kecskemét-Albacomp 71-88 (19-21,19-20, 19-24,14-23)

Kecsekmét, 700 néző, vezette: Benczur, Győrffy, Hegedüs.

Kecskemét: WITMANN 18/6, ROSS 21/6, Dénes, Johnson 12/3, Bencze 6, csere: Marciulionis 1, Csorvási 2, Williams 9/3, Tóth N. 2, vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Albacomp: Simon 11/9, HANGA 23/12, Radovics 16/6, LEE 24/6, Farkas, csere: Keller 3, Toya 7/3, Bódi 4, vezetőedző: Szrecsko Szekulovics, edző: Matus Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!