Májusban jelenik meg a Stone Temple Pilots új albuma

Befejezte új albumának munkálatait a Stone Temple Pilots. A zenekar nevét viselő nagylemez május 25-én kerül a boltokba. A korongon az előzetes tervek szerint 12 dal kap helyet, közülük az első kislemez a Between The Lines című szerzeményből készül.

Gyuricza Ferenc

A Stone Temple Pilots visszatérése az idei év egyik legnagyobb rockzenei szenzációjának ígérkezik. Az amerikai zenekar a kilencvenes évek elején startolt, s hamar a Nirvana, a Soundgarden és az Alice In Chains nevével fémjelzett grunge stílus egyik vezető formációja lett. 15 daluk került be a mértékadó Billboard lista első tíz helyezettje közé, a Plush című szerzeményükkel 1994-ben - mint a legjobb hard-rock előadás - Grammy-díjat is nyertek, illetve több, mint 35 millió albumot értékesítettek világszerte. A zenekar egysége azonban később megbomlott, egy időre be is szüntették tevékenységüket, s csak 2008-ban tértek vissza egy 65 állomást magába foglaló turné erejéig.

Az újbóli egymásra találásnak azonban folytatása is lett, a Scott Weiland énekes, Dean DeLeo gitáros, Robert DeLeo basszusgitáros és Eric Kretz dobos összetételű zenekar új albumot készített, mely májusban kerül a boltokba. Ezt követően európai turnéra indulnak, melynek első állomása közvetlenül a szomszédunkban, az ausztriai Nickelsdorf megrendezésre kerülő Nova Rock fesztiválon lesz. A csapat az európai koncertsorozat keretében Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Franciaországban, Hollandiában és Belgiumban lép még színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!