Lassan halad a fociper

Hétfőn folytatódott a Videoton-per, ám a bíróságnak hamar félbe kellett hagynia a munkát: hiányzott a kilenc vádlott egyike is, ezért érdemben nem lehetett folytatni a tanúkihallgatásokat.

Péter Gyöngyi

Legutóbb, egy héttel ezelőtt ismert  labdarúgókat hallgatott volna meg a bíróság abban a persorozatban, amely több, mint két éve kezdődött elsősorban  a Videoton FC Kft. egykori ügyvezetőinek tevékenysége  okán. Ám  az eljárás korábbi szakaszában az idézett  játékosokat  is vádolta  az ügyészség okirathamisítással és adócsalással, s velük szemben - megrovás mellett - idővel megszüntették az eljárást. Ezért minden érintett  labdarúgót megillette a hallgatás joga, s mindannyian sorban megtagadták a tanúvallomást. Nem volt tehát meglepő, hogy így tett a hétfőn folytatódott perben egy újabb idézett futballista, N. D. is. De nem csak emiatt volt kénytelen félbehagyni  munkáját a bíróság: hiányzott a kilenc vádlott egyike is, ezért érdemben nem lehetett folytatni a tanúkihallgatásokat. További késedelmekre adhat okot, hogy az egyik vádlott indul az országgyűlési választásokon, s ha  hivatalos jelöltté válik, őt is megilleti a mentelmi jog. Egy adószakértőt hallgattak meg, és újabb sportolók adóbevallását postázták  az illetékes adóhatóságtól. A per egy vádlott ügyének elkülönítését követően várhatóan május elején folytatódik.   
Az előzmények: egykori ügyvezetőket és  játékosügynököket  vádol az ügyészség adócsalással, okirathamisítással, számviteli rend megsértésével. A vád szerint a labdarúgók alkalmazásánál a szerződéskötésekkel jogszabályokat sértettek azért, hogy a kötelező járulékok kifizetését megkerüljék.  Alacsony összegű munkaszerződéseket kötöttek, ám cégeken és ügynökökön keresztül fiktív szerződésekkel fizették ki a focistákat, áll a vádiratban. 

Korábbi cikkeink a témában itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!