Koppányt otthon fejlesztik, hosszú a várólista

Lovasberény - Csordás Koppányhoz hasonlóan sok beteg kisgyermek van. Ez az oka annak, hogy a fejlődését segítő terápiákon hosszú a várólista.

Miskei Anita

Csordás László kissé megtörten mesélte, hogy Koppány állapotában bár egyfelől javulás tapasztalható, hiszen növöget, másfelől sajnos romlást is látnak. Az apuka elárulta, visszatértek azok  az etetés környéki rosszullétek, melyeket felnőttként is szörnyű átélni. Ennek okát  nem tudják.
- A külső szemlélők, orvosok, ismerősök szerint Koppány látványosan fejlődik. Mindent meg is teszünk ezért annak ellenére, hogy nehéz a helyzetünk, mert mindenütt nagyon sokan várnak arra, hogy gyermekükkel foglalkozzanak. A sajátos nevelési igényű kicsik várólistája például olyan hosszú, hogy bár szerepelünk rajta, nem biztos, hogy Koppányt tudják fogadni szeptembertől. Ráadásul a Dévény-torna, melyet minden szakorvos javasol, szintén várat magára. Egyetlen oktatót találtunk Székesfehérváron, ő azonban olyan elfoglalt, hogy három hónapnyi várkozás után most ismét újabb heteket kell várnunk. Szerencsére azonban a Viktória Rehabilitációs Központban tudnak fogadni, s az ott elsajátított mozdulatokat otthon is gyakoroljuk - mesélte Csordás László.
Az édesapa hozzátette, ehhez már különböző készségfejlesztő játékokat is beszereztek otthonra, melyeket a szakemberek ajánlottak. Legnagyobb gondjuk most mégis az, hogy a fiúcska rosszullétei visszatértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!