Ittasan vezetett az ötgyermekes anya

A gárdonyi járőrök „hálójában” akadt fenn az az ittas anyuka, aki bevont vezetői engedéllyel, iratok nélkül két kiskorú gyerekkel közlekedett autójával.

feol.hu

 A nő egy Seat Ibizával közlekedett kedden kora délután Gárdonyban. A járőrök a Szabadság út és Posta utca kereszteződésében vonták ellenőrzés alá. A gárdonyi hölgy azonban nem tudta magát igazolni, semmilyen irat nem volt nála. Mint kiderült, vezetői engedélyét bevonták.

Az autóban utazott a nő három éves kisfia, valamint tíz éves unokahúga is. A két kiskorú gyermek ugyan be volt kötve, de gyermekülés nem volt az autóban.

A nővel szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Ezt követően állították elő vérvételre, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak találta. 

A 32 éves ötgyerekes gárdonyi családanya ellen ittas járművezetés és kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás. Gyanúsított kihallgatása még kedden délután megtörtént. Ennek során elmondta, hogy mielőtt kocsiba szállt, egy fél doboz alkoholos csokit fogyasztott el, valamint fél liter sört ivott meg. A gyerekekkel boltba és játszótérre tartott, amikor a járőrök megállították.    

A bűncselekményeken túl a nőnek több szabálysértés miatt is felelnie kell. A rendőrök az asszonyt, akinek négy kiskorú gyermekét kell ellátnia, köztük egy három hetes kisbabát, kihallgatását követően szabadon engedték.     

Gárdonyban egy másik ittas közlekedő is rendőrkézre került. Ő kerékpárral közlekedett a Balatoni úton, amikor igazoltatták. Vérvételre állították elő, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette. Két ittas közlekedőt fogtak tegnap a fehérvári járőrök. Egyikük kerékpárral, míg a másik személygépkocsival közlekedett. Mind a ketten elismerték, hogy alkoholt fogyasztottak. A sofőrtől elvették a vezetői engedélyét.

Dunaújvárosban is egy ittas sofőr akadt fenn a hálón. A Suzuki Swift gépkocsit a járőrök a Kallos Dezső utcában igazoltatták. Kálozon egy ittas kerékpárost fogtak a sárbogárdi járőrök. Móron is ittas kerékpáros akadt fenn a hálón. Nyilatkozatot töltött ki, amiben elismerte alkoholfogyasztását. Bicskén egy ittas sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök. A férfi a szondát nem tudta megfújni, ezért vérvételre állították elő, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján enyhén ittasnak minősítette. A gépkocsivezető jogosítványát bevonták.

Címkék#ittas#vezet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!