Ezúttal hiába fellebbezett az Alfa Busz

Székesfehérvár - Mentőöv nélkül maradt az Alfa Busz, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság úgy határozott: jogosan zárták ki a fehérvári buszgyárat a Volánbusz tenderéről.

B. Kiss László

Háromszor zárták ki a Volánbusz  egy évvel ezelőtt meghirdetett   akár a tízmillió eurót meghaladó értékű  autóbusz-beszerzési tenderéből a székesfehérvári Alfa Busz Járműgyártó Kft.-t. Az Ikarus egykori telephelyén, bérelt csarnokban működő cég háromszor fellebezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, amely korábban kétszer már visszahelyezte a társaságot a közbeszerzési eljárásba, amelynek nyerteséül a tendert kiíró Volánbusz   egyébként  egy kínai gyártót fogadott el. Az Alfa Busz - miként arról lapunk  többször  is hírt adott  - megrendelések híján már a korábbi hetekben  kritikus helyzetbe  került. A dolgozóinak nem tudott bért fizetni,  104 dolgozót illetően pedig csoportos létszámleépítést jelentett be a munkaügyi központba, amit azonban ezeddig nem realizált. A mentőövet esetleg a Közbeszerzési Döntőbizottság az Alfa Buszra nézve kedvező határozata jelenthette volna. A grémium hétfőn döntött az ügyben, a döntést csütörtökön publikálták. E szerint a döntőbizottság nem tartja  jogsértőnek, hogy a Volánbusz    érvénytelennek nyilvánította az Alfa Busz ajánlatát. A fehérvári céget tehát nem helyezték vissza a közbeszerzési eljárásba... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!