Autós üldözés: falvakon át menekült, baromfiólba bújt el a sofőr!

FMH - Igazoltatás elől menekült egy autós, aki több falun keresztül próbálta lerázni az őt üldöző járőröket, akiknek autójába is belehajtott.

feol.hu

A rendőri ellenőrzés elől akarta kivonni magát egy Ford Orion 20 éves sofőrje, akit a lepsényi és fülei körzeti megbízott akart igazoltatni Mezőszentgyörgy külterületén csütörtökön. Az autós azonban nem állt meg, és mintegy negyven percen keresztül, több falun át menekült két utasával együtt a rendőrök elől. Eközben többször nekiütközött a mellette haladó rendőrautónak, belehajtott a búzatáblába, majd végül visszatért Mezőszentgyörgyre és egy családi ház udvarán leparkolt. A kocsiban tartózkodók ekkor futva menekültek tovább. A két utast azonban a járőrök a helyszínen, míg a sofőrt nem sokkal később egy közeli baromfiólban fogták el.

Később kiderült, miért is nem akaródzott megállnia a fiatalembernek: egyrészt nincs és soha nem is volt jogosítványa, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság 2010. augusztus 12-ig a vezetéstől is eltiltotta. Másrészt a Ford Orion műszaki érvényessége 2010. február 13-án lejárt, illetve kötelező felelősségbiztosítás sem volt az autón. Ezen túl az Enyingi Okmányiroda a forgalomból ideiglenesen ki is tiltotta. A szabálysértések ügyében szintén eljárást indítottak a polgárdi rendőrök, így a vakmerő fiatalembernek a bűncselekményen túl még több szabálysértés miatt is felelnie kell a hatóság előtt. A férfit a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették - tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik