Szoros csatában, egy góllal vesztett a Sapa

Székesfehérvár - Az EBEL rájátszásában a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Vienna Capitals gárdáját fogadta kedden este.

Bobory Balázs

 

Láttunk már olyat, hogy a Vienna hatalmas lendülettel kezdett, s ez most sem volt másként. Szerencsére gyorsan elkapta a ritmust a Sapa, és első emberelőnyét a szemfüles Palkovics révén értékesítette is a 4. percben, 1-0. Jött a fór a másik oldalon is, sajnos dupla, mivel Bornhammar kilőtte a pakkot a nézőtérre és Gratton büntette 5 a 3 ellen az egyéni hibát, 1-1. Az első harmad elképesztő feszültsége érezhető volt a játékon, valamivel többet támadott a Capitals, de döntő fölényt nem harcolt ki.

A második harmadban ontatlanok voltak a hazaiak, erre három emberelőny is ráment, pedig ebben az időszakban ismét magához ragadhatta volna vezetést a Sapa. A Vienna folytatta erőteljes letámadó játékát, gyakran zavart okozva ezzel a már a fehérváriak harmadában. Így is lelkesen, nagy küzdőszellemmel harcolt a házigazda, de egyetlen figyelmetlenség elég volt és a védő Bjornlie bekorizott a kapu elé, majd nem hibázta el a ziccert, 1-2. Nehéz, pokoli nehéznek tűnt innen felállni, de meg kellett próbálni, hogy ne vesszen el a bécsi bravúr...

Emberhátrányokkal kezdődött a harmadik harmad, de szerencsére sikerült megúszni kapott gól nélkül a meleg perceket. Frissebben mozgott a Sapa, bár az emberelőnyökkel továbbra is gond volt, az 50. perc meghozta a várva várt egyenlítést: Kovács érkezett jókor a ketrece elé és robbant a csarnok, 2-2. Ismét hosszabbítás lesz? - merült fel többekben. Kellett volna a gól a következő két emberelőnyből, de egy kicsi mindig hiányzott a vezetés megszerzéséhez. Elkeseredetten harcolt mindkét csapat, hogy ne kelljen ismét ráadást vívni, de nem volt menekvés, ismét aranygól kellett valamelyik félnek a sikerhez.
A ráadásban a bécsiek találtak be, így egyenlítettek a párharcban.

A végeredmény: Sapa Fehérvár AV 19-Vienna Capitals (osztrák) 2-3 (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)
    
A párharc állása: 1-1. A harmadik összecsapásra csütörtökön, Bécsben kerül sor. A továbbjutáshoz négy győzelem kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!