Különleges szépség: Nyugat-Magyarország szépe építőmérnöknek készül

Veszprém - Mi keresnivalója van egy építőmérnök hallgatónak egy szépségversenyen? A példa szerint igen sok, különösen ha szép, mélybarna szemekkel néz a világra, s hosszú combokkal is megáldotta a Teremtő. A fehérvári Szegfű Mónikát választották Nyugat-Magyarország legszebb hölgyévé.

Házi Péter

Igéző barna szemek, hosszú izmos lábak, gyönyörű barna haj, legalább kétszáz fizikai képlet és műszaki rajz a fejben. Röviden így lehetne találóan jellemezni Nyugat-Magyarország újonnan megválasztott szépét, a 21 éves, székesfehérvári Szegfű Mónikát, akit éppen egy hete nyerte el a kitüntető címet a Veszprém Arénában megrendezett szépségversenyen. Ahol egyébként kettős diadal született Fejér megyei szempontból, hiszen a szőke szépség, a pákozdi Balázs Szabina pedig a harmadik legszebb hölgy lett a zsűri döntése értelmében.

 - Minden nyertes azt nyilatkozza, hogy nem számított az első helyre, de én ezt nem csak álszerénységből mondom: valóban nagyon meglepődtem, hogy engem koronáztak meg. Korábban, 2006-ban és 2008-ban is indultam a Fehérvár Szépe Szépségversenyen, ahol különdíjat kaptam, de kiugró eredményt soha nem értem el, úgyhogy szerintem ez a mostani cím a modellpályafutásom csúcsa - mondja Mónika, aki igencsak különbözik a szépségversenyeken induló átlagos hölgyektől. No nem a külcsínben, mert abban - mint már taglaltuk - bőkezűen bánt vele a sors. Ám Mónika nem sminkstúdiót vagy fodrászatot akar nyitni. Nem, ő hidakat, autópályákat és egyéb monumentális nyalánkságokat szeretne majd építeni. Ezért is jelentkezett már tizennégy évesen a fehérvári Jáky József Szakközépiskolába, ahol mély- és magasépítéső fogásokat lehet eltanulni. Innen egyenes út vezetett a győri egyetemre, ahol Nyugat-Magyarország legszebb hölgye éppen most van túl a féléves vizsgákon.
- Nem könnyű az építőmérnök hallgatók élete, az elmúlt hetekben igencsak kifáradtam a vizsgára való készülésben. Persze, azért a buli sem marad ki az éltemből, zenei téren mindenevő vagyok, de táncolni elsősorban a latin ritmusokra szeretek - árulja el az egyébként igen határozott szépség, aki öt éve komoly kapcsolatban él párjával.
 - A párom nagyon félt a szépségversenyesditől, nem mondja, hogy pontosan miért, de szerintem attól fél, hogy elszállok a sikertől, s a nagy rivaldafényben elfelejtem őt. Pedig erről szó sincs, számomra a modellkedés az mindig csak második, vagy harmadik dolog lesz az életemben. Határozott céljaim vannak, ha elvégzem az egyetemet, szeretnék valamilyen nagy állami építőipari cégnél elhelyezkedni, s ha lehet, idővel vezető pozícióba kerülni - vall jövőbeli terveiről Mónika, aki azt is hozzáteszi, ebben a szakmában nem könnyű nőként érvényesülni. Már a vizsgáztatókon is látszik, hogy nem veszik egyenrangúnak a hölgyeket. Volt, hogy Móni készítette el a műszaki rajzát egy fiú csoporttársának, aztán az értékeléskor Móni rosszabb jegyet kapott, mint a fiú...
- Azért nem látom ilyen borúsan a helyzetet, remélem és bízom benne, hogy az életben általában segít majd a külsőm érvényesülni - nyugtatja magát és minket is  Móni, aki kérdésünkre, miszerint képesnek érzi-e magát mondjuk negyven-ötven ember irányítására, határozott igennel felel. Ám amíg az álmai valóra válnak, addig anyukája félti őt, ő drukkolt neki például a versenyen is.  Merthogy édesapja sajnos már nincs köztünk, nővére pedig Angliában él.

De térjünk egy kicsit vissza Balázs Szabinához, Mónika második udvarhölgyéhez, aki fiatal kora ellenére már rutinos versenyzőnek számít: a pákozdi szőkeség  - mint remélhetően sokan emlékeznek rá - 2009-ben megnyerte a Fehérvár Szépe-Fejér Megyei Hírlap Királynője címet, s azóta egyre több fotózási felkérést kap.
- Bevallom, először egy kicsit csalódásként éltem meg a harmadik helyezést, de egy órával később már helyére tettem a dolgot: a szépség valóban relatív, s az csak a véletlenen múlik, hogy az adott zsűriben a többségnek a barna vagy éppen a szőke hölgyek tetszenek jobban. Úgyhogy szerintem második udvarhölgynek lenni is igazán jó érzés - emlékszik vissza a pákozdi lány a döntőre. Szabina idén sem pihen majd, minden adódó, rangos versenyen szeretne elindulni, ám most elsősorban a tanulásra koncentrál. Angol nyelvvizsgára készül, s bevallja, lemaradásban van az eredeti célkitűzéshez, a tavaszi vizsgaidőponthoz képest, de nyár elején mindenképpen nekivág a vizsgának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!