Késelt a betörő - korábban testvérét is fejen szúrta

Egy sárbogárdi ingatlanra behatoló alakot próbált visszatartani a ház tulajdonosa, de az idegen megvágta a késével. Az elkövető 12-szer volt már büntetve: ült halált okozó testi sértésért, egy konfliktus során fejen szúrta testvérét, karácsonykor eltörte élettársa orrcsontját.

feol.hu

A bejelentés nyomán helyszínre érkezett járőrök a szemle közben értesültek arról, hogy egy közeli ingatlanon szintén megzavarták feltehetően ugyanazt a személyt, aki ott egy pincébe próbált behatolni. Később egy harmadik helyszínt is találtak: a Petőfi utcai ingatlanról egy kerékpárt vitt el a tettes, amit egy kereszteződésben hátrahagyott.  A nyomozók gyanúja szerint a tettes elsőként a Petőfi utcai ingatlanon járt, majd a súlyosan megsérült férfi udvarán, ahonnan elmenekülve a Kiss utcában kísérelt meg behatolni egy pincébe, ahol szintén megzavarták.

Az adatok rendszerezését követően felmerült a gyanú, hogy a cselekményt egy alsószentiváni lakos férfi követhette el, aki már korábban is állt bíróság előtt erőszakos jellegű és vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Lakásán fogták el, majd előállították. A férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését, a megcáfolt alibik alapján azonban ellentmondásba keveredett, és nem tudta magát tisztázni a bűncselekmény gyanúja alól. A megalapozott gyanút támasztja alá a helyszíneken rögzített lábnyom, a bűncselekmények térbeli és időbeli közelsége is.

A férfi korábban 12 alkalommal volt büntetve, közte emberölés bűntett kísérlet és legutóbb halált okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt. Legutolsó büntetéséből, három év fegyházból 2008. áprilisában szabadult. Jelenleg is folyik ellene eljárás, mivel múlt év karácsony első napján orrcsonttörésig bántalmazta élettársát, emellett csoportos garázdaság és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt is képben van a rendőrök előtt, hiszen egy családon belül kirobban konfliktus során egy késsel fejen szúrta testvérét.

K.Lászlót őrizetbe vette a rendőrség. Jelen eljárásban életveszélyt okozó súlyos testi sértés bűntett, dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség kísérlet, valamint a jogosult tudta és beleegyezése nélkül, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsították meg a sárbogárdi nyomozók. Szakértők bevonásával az eljárást tovább folytatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!