Újabb siker a Sapa Fehérvár AV19-től!

FMH - Az EBEL-ben az osztrák liga második helyezettje, de az éllovas graziakkal azonos pontszámmal álló Vienna Capitals látogatott a Sapa Fehérvár AV19-hez kedden este.

Bobory Balázs

Sapa Fehérvár AV 19-Vienna Capitals  4-2 (0-1, 2-1, 2-0)

A karácsony előtti, illetve az év utolsó hazai bajnokijára ismét rengetegen látogattak ki, bízva abban, hogy a fehérváriak megismétlik a Ljubljana ellen mutatott remek játékukat és végre először ebben a szezonban legyőzik a Capitalst.
Ladányi és Vas Márton is tenni próbált arról már a korai percekben, hogy vezetéshez jusson a Sapa, de nem jártak sikerrel. Selmser szólóját Hetényi védte bravúrral, majd a hazaiak emberelőnyös játéka nem működött, egy lövésig jutottak Bornhammarék, ez pedig kevés. A harmad második tíz percében emitt Mihály, a másik oldalon Gratton volt a legveszélyesebb, mindketten aktívan ostromolták a kaput, de Hetényi és Cassivi is remekelt. Egy rossz csere kellett a bécsi gólhoz, emberhátrányban váltottak rosszul a kék-fehérek, ráadásul M. Rodman passza után Bornhammar ütőjéről csorgott Hetényi kapujába a pakk, 0-1. A folytatásban egy kicsivel többet vártak a drukkerek kedvenceiktől.
Villogni a Ladányi-Vas M.-Sofron hármas kezdett, utóbbi - a mezőny legjobbja - a balszélsőtől kapott keresztpasszt vette át bámulatosan, majd a kapuig robogott vele és bebőrözte Cassivit a 32. percben, 1-1. Néhány szekundummal később Palkovics is kiugrott, ő azonban mellé trafált. Az ellentámadásnál Horváth hibáját Kraxner kihasználta, ismét vezetett a Vienna, 1-2. Nem sokáig, mivel Sofronék újra villantak, a jobbszélsőtől nem tudták elvenni a korongot, amely Ackeström elé került, a rutinos bekk pedig valahogy a ketrecbe sodorta a pakkot, 2-2. Nyílt, őszinte küzdelem zajlott a jégen és a hajrára is ez a fajta játék volt várható.
Megjósolhatatlan volt a csata végkimenetele. Szerencsére a Sapának volt egy sora, amely megállíthatatlannak tűnt... A Sofron- (és Ladányi) show folytatódott, előbbi mesteri passzát az ifjú lőtte a kapuba a 47. percben, 3-2. Mindkét oldalon jöttek a ziccerek, a Vienna sem akart veszteni. Hetényi bravúrjai kellettek, hősiesen védekezett a Fehérvár. Sőt, Vas M. üres kapus gólt lőtt, nyert a CSAPAT, 4-2!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!