Gigászok csatája: az Albacomp nyert

Székesfehérvár - Az Albacomp férfi kosárlabdacsapata szombat este a Paks csapatát fogadta az NB I-es sorozatban, az ARÉV-csarnokban.

Silye Sándor

Albacomp-Paks 79-77  (22-18, 21-23, 25-17, 11-19)

Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: dr. Valovics, Király, Balog.

Albacomp: Simon 8, HANGA 15, Radovics 6, LEE 17/3, BANKS 20/6, csere: Toya 6, Bódi , Keller , Madár , Antal Sz., Farkas, vezetőedző: Szrecsko Szekulovics, edző: Matus Gábor.

Paks: Mészáros 2, HORVÁTH Á. 22/9, Kiss 3/3, Clark 3/3, DILL 13, csere: English 8/3, Gulyás 4, Körtélyesi 4, MARTIN 18, Medve, vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Már 20 perccel a kezdés előtt látni lehetett, hogy sokan lesznek kíváncsiak a mérkőzésre. Az Albacomp feljövőben van, az ellenfél pedig a veretlen listavezető volt, az Albacomp még nem kapott ki otthon, a Paks meg idegenben - sem. Frenetikus volt a hangulat már a csapatok bemutatásánál is, így kezdődhetett a mérkőzés. Hanga eladott labdáját, Lee sapkáját Horváth triplája követte, erre Hanga válaszolt 3 ponttal. Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a Paks volt a pontosabb, így hamar hattal vezettek, 4 perc után a hazaiak neve mellett még mindig csak az a hármas díszelgett. Nem esett sok pont, kettőre zárkózott az Alba, majd a vezetést is átvette, de ezt 5 paksi pont követte. Horváth nagyon elemében volt hajdani csapata ellen a nagy iramú találkozón. Nagy tetszést aratott, amikor Banks megverte a palánk alatt Gulyást, igaz az ellenfél magas embere támadásban kihasználta magassági fölényét. A minden igényt kielegétő első 10 percet néggyel nyerte az Albacomp. A rövid, szusszanásnyi szünet után elfogyott a négypontos öröm, 3 percnek kellett eltelni az első fehérvári találatig. Elképesztő hangulat közepette pörögtek a másodpercek, miközben egyik legénység sem tudott elszakadni a másiktól. A nagy küzdelem közepette is jutott lehetőség a szép megoldásokra, az extrákra. Hol itt, hol ott volt az egypontos előny, a nagyszünet 2 egységnyi hazai előny mellett telt.

Térfélcsere után a 3 pontos hazai vezetés jelentette a "méretes" nagyságot... Ötnél meg már zúgott a csarnok. Hatalmas harc volt minen egyes labdáért, ritkán látható módon óriásit küzdöttek a csapatok. Dicséret illeti mind a két legénységet, az albacomposok valóban teljesen más mentalitással tették a dolgukat, mint hétfőn, a CEBL mérkőzésen. Igaz, ezt is ígérték, ennek köszönhetőn már tizenegyre hízott vezetésük nagysága. Ekkor megtorpantak a házigazdák, Toya a negyedik személyi hibáját követte el, a 12 pontból elfogyott 4, de labdaszerzés után Hanga óriási zsákolása keltett zajt a csarnokban. Kiegyenlített lett a játék, szerencsére az eredmény nem. Ragyogó 10 perc után 10 pontos fehérvári vezetéssel kezdődött a záró szakasz. Eltelt két perc, hét paksi ponttal, fehérvári találat nélkül - nem várt fordulat. Már csak 3 pont volt az előny, két perce nem volt hazai találat, sőt, Horváth triplájával egál lett. Egy másodperc a végéig, odaadták a labdát a Paksnak, de fantasztikus csatában nyert az Albacomp!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!