Drámai fordulatok a Tigris évében!

A kínai naptár a holdciklusokat követi, így ott az új év valamivel később kezdődik, mint a nyugati világban. Az évciklust alkotó tizenkét zodiákus jegy kialakulásának története érdekes legendát őriz.

feol.hu

Kínában úgy tartják, Buddha hívta össze az állatokat, hogy elbúcsúzhasson tőlük, amikor készült elhagyni e földi létet. Hívására azonban csak tizenkét állat jelent meg, így Buddha érkezési sorrendben nevezte el róluk az egymást követő éveket. Így követi egymást a Patkány, a Bivaly, a Tigris, a Nyúl, a Sárkány, a Kígyó, a Ló, a Kecske, a Majom, a Kakas, a Kutya, végül a Disznó éve.
 A kínai hagyomány szerint az egész évet jellemzi, hogy melyik az  uralkodó állat, de a horoszkóp alakulását tovább bonyolítja, hogy hozzáadják az uralkodó  öt elemet is, így belekerül a tűz, a fa, a fém, a víz  és a föld is, majd mindezek kombinációiból hatvan esztendőre szóló ciklusok jönnek létre. A kínai horoszkópról azt  érdemes tudni, hogy kevésbé a jövőbe látás a szándéka, ellentétben a nyugati horoszkópokéval. A cél sokkal inkább az, hogyan működhetünk együtt azokkal az erőkkel, amelyek meghatározó módon igazgatják  világunk és személyes életünk   folyamatait.

A kínai új év tehát néhány hetes késéssel követi a miénket, így nem szilveszterkor, hanem február elején lépünk a Fém Tigris évébe. A Bivaly éve után a dinamikus Tigris a hirtelen események, váratlan alkalmak és merész tevékenységek izgalmas időszaka lehet, amikor nagy esélyt kapunk  arra, hogy legmerészebb álmaink is valóra váljanak. A Tigris éve drámai fordulatokat hozhat, az események váratlan hirtelenséggel követik egymást, hatásuk mélyrehatóvá válik. A nagy lehetőségek időszaka következik. Lesznek, akik képesek megragadni a ritkán kínálkozó alkalmat, mások félelemmel telve állnak a  nagy pillanat előtt.
A Tigris és a Fém tulajdonságait a kínai horoszkóp az emberek életében játszott szerepe alapján vizsgálja. A Tigris pozitív tulajdonságait így  a derűlátásban, az erőben, a szenvedélyben, a merészségben, a függetlenségben, a nagylelkűségben határozza meg. Negatív tulajdonságai közé tartozik a kiszámíthatatlanság, a felelőtlenség, a lázadás, a vakmerőség, az önfejűség, az önzőség, az agresszivitás. Egy Tigris számára a kompromisszumok érthetetlenek, nem szereti a féligazságot, a félmegoldást. Nem keresi a biztonságot, nem tervezget előre, a jelenben él. Bízik erejében, hogy a jövőben újra bizonyíthat és megint győzhet. A kínai horoszkóp szerint a Fém Tigris éve a hirtelen váltások, a végletek időszaka. Kompromisszum, középút nincs. A fém elem miatt a Tigris évére a versengés lehet a jellemző, gyakori hangulati ingadozásokkal. Ne számítsunk rendre és stabilitásra! Összhangot akkor tudunk kialakítani a Fém Tigris erejével, ha felkészülünk a váratlan változásokkal és nyitottan fogadjuk azokat. Nagy társadalmi átalakulások is történhetnek, nem kizártak a  politikai fordulatok a világ több táján, de az új folyamatok beindulása   mai világunkban akár szerencsés is lehet. A családok számára a Tigris  védelmet nyújt, elhárítja a veszélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!