Cozma-ügy: hamis tanúzással vádolnak két nőt

Hamis tanúzás bűntette miatt vádat emelt két nővel szemben a Cozma-üggyel összefüggésben a Veszprémi Nyomozó Ügyészség.

feol.hu

A vád szerint a két nő a Marian Cozma meggyilkolása ügyében indított nyomozás során tanúvallomásaiban hamisan állította, hogy a szórakozóhely alagsorában történt eseményeket nem látta, holott Marian Cozma bántalmazása idején mindketten "közvetlen közelről figyelték a verekedést" - tájékoztatta Gulyás Ildikó, az ügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Gulyás Ildikó rámutatott: a hamis tanúzást az követi el, aki egy ügy lényeges körülményeire vonatkozóan valótlan vallomást tesz. A szóvivő utalt arra is, hogy a hamis tanúzás bűncselekményének büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott kézilabdázóját február 8-án hajnalban gyilkolták meg egy szóváltást követően a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető csapattársai - Zarko Sesum, a szerb és Ivan Pesic, a horvát kézilabda-válogatott tagja - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mindketten műtéten estek át és hosszabb ideig kórházi kezelésre szorultak.

A Cozma-ügynek eddig 26 gyanúsítottja van, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban.

Korábbi cikkeink a témában itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!