Bemutatkozott a tókörnyék

Velence - Újságírókat láttak vendégül csütörtökön a Velencei-tó térségében. A cél az volt, hogy a fejlesztések, nagyberuházások hírét messzire vigyék, vendégeket csábítsanak.

Kovalcsik Katalin

A velencei Resort & Spa szálló és a  fürdő látogatása előtt a helyi Leader Akciócsoport megalakulásáról, az eddigi pályázatokról hangzott el rövid beszámoló. A tavaly szeptemberben elkészített  helyi vidékfejlesztési stratégia alapján a tókörnyék megkapta a Leader-címet,  valamint az egymillió 606 ezer eurós forrást, amelyből 881 ezer euró a III. tengely, és 725 ezer euró a IV. tengely pályázataira  használható fel. A harmadik tengely első nyertes települései: Pákozd, Pázmánd, Gárdony, Sukoró, Vereb, Kápolnásnyék. A pályázatok közt szerepel templomkert, kálvária- rehabilitáció, vendégházak bővítése, pihenőhelyek, gépbeszerzések, sétautak, közösségi tér kialakítása.
A vendéglátók megmutatták a velencei Zöldliget iskolát, amely a 21. századi követelménynek megfelelően épül, pontosabban hamarosan elkészül. A diákok, pedagógusok december 16-án egy kiadós költözködés után már az új intézményben folytatják a munkát. Velence városa  500 millió forintos uniós támogatással bővítette, alakította át az épületet. December közepétől abban  folytatódik a szeptembertől kezdődött kéttannyelvű oktatás, amelynek finanszírozását az önkormányzat vállalta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!