Libatömés és simogatás - mindkettő kijárt Márton nap alkalmából

Pákozd - Márton-napi vigasságot rendeztek ezen a hétvégén a megye több pontján is, a programban állatsimogatás, játszóház, s persze hagyományos ételek fogyasztása szerepelt.

Móré Erzsébet


A  pákozdi művelődési ház  Márton-napi vigasságaira  családokat  vártak: a libasimogatás mellett játszóház, gyöngyfűzés, majd  a Kukoricás Színkör    gyermekcsoportjának  előadásában a Ludas Matyi  került színre.  A libát Csizmadia  Jánosné,    Erzsike  őrizte  egy darabig,  de  mihelyt megérkeznek a gyerekek, más feladata  lett. Ő ugyanis saját kezűleg  varrt  rengeteg,   kitömésre váró kislibát. (Nem tollal, hanem  műszállal tömögették később a gyerekek.) A szomszédos   asztalnál pedig Virág Viktória segítségével gyöngyöt fűzhettek a gyerekek - na milyen  formát? Persze, hogy libát. Végülis Lúdláb nap volna ez, mi más. Sütemény is érkezett - lúdláb - helybéli ügyeskezű asszonyoktól de, ahogy máskor is, a Zrínyi  Cukrászüzem szintén sütött egy jó nagy adagot  a  finom édességből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!