Kitartóan dolgoznak - átadták a 2009 Fejér megyei Príma-díjakat

Székesfehérvár - A megye prominens személyiségei - politikusok, vállalkozók, művészek, értelmiségiek - a Megyei Művelődési Központ-Művészetek Házában ünnepelték csütörtök este az idei Príma díjazottakat.

S. Töttő Rita

Sipos József újságíró, Láposi Béla testnevelő-gyógytestnevelő tanár, valamint Tolcsvay Béla előadóművész, zeneszerző-énekmondó lettek 2009 Fejér megyei Príma-díjasai. Az ünnepélyes, zenével-tánccal tűzdelt gálaműsor során  közönségdíjat is osztottak, ezt az ebben a kategóriába beérkezett közel 49 ezer szavazatból a legtöbbet elhozó Alba Regia Atlétikai Klub képviselője, Tölgyesi Előd szakosztályvezetőnek adták át. A díjátadás izgalma közben többször elhangzott: a kitartó munka ünnepe is ez az esemény.

A díjátadó gála szervezői  meglepetés koncerttel kedveskedtek a vendégeknek: a Rajkó Zenekar és Vincze Lilla énekesnő műsora után pedig megkezdődött az  ünnepség.
Az első különdíjat idén az Alba Regia Atlétika Klub képviseletében Tölgyes Előd, az atlétika szakosztály vezetője vette át, a másodikat Bakonyi István irodalomtörténész. Különdíjban részesült a Vörösmarty Színház színművésze, Kozáry Ferenc; Kozma Ágnes szerkesztő, riporter, műsorvezető; Kuchár Ferenc tüdőgyógyász főorvos; Láposi Béla testnevelő-gyógytestnevelő tanár;  a MÁV Előre SC és elnöke,  Dévényi Tibor; Pinke Miklós festőművész; Sipos József újságíró; a Százszorszép Táncegyüttes és vezetői, Németh Ildikó és Szabó Szilárd; Tolcsvay Béla zeneszerző, előadóművész, valamint a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum képviselője Mózessy Gergely, az intézmény igazgatója. 
A közönségdíjra - amelyre a Hírlapban is szavazhattak - összesen 48 ezer 712 szavazat  érkezett, ebből 22 ezer 600-at az Alba Regia Atlétikai Klub kapott meg. A második legtöbb szavazatot Láposi Béla kapta, utána Sipos József, majd  Dévényi Tibor áll a kedvencek sorában

A Fejér Megyei Év Vállalkozója díjazottjai idén:
Soós Péter vízfutás (Rex Fontana Kft.), Kámán Béla építőmérnök (Alba Plan Kft.), Szolnoki Imre kertészmérnök ( Pannóniakert), Kovács Jenő órásmester, Temesvári Krisztián diákmunka szervező (Meló-Diák), Molnár Tamás bankár (Sopron Bank Zrt.), Viniczai László cukrászmester, Flaschner Kálmán köszörűsmester, Várszegi András (Korona Rt.), Kirst László optikus, optomerista, Kárász Balázs informatikus (NeoSoft Informatikai Szolgáltató Kft.), Déri Imre épületgépész (Déri&Déri Kft.

A Tisztelet Díjakat idén Major István karnagy, Tóka Szabolcs, a Hermann László Zeneiskola igazgatója, Vincze Lilla énekesnő, Botos József, a Táncház igazgatója, Ferencz Péter, a Peet Project vezetője, Gerendási István, a Rajkó Művészegyüttes igazgatója, Mezei István, a Magyar Cigány Labdarúgó Válogatott menedzsere és Végvári Eszter énekesnő kapta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!