700 milliós elvonás - veszélyben a Szent György Kórház is!

Székesfehérvár - Újabb kormányzati elvonásokkal számolnak a megyei önkormányzatnál. Félő, hogy például a megyei kórháznál szűkíteni kell a szolgáltatást

Tribolt Lajos

A Fejér megyei önkormányzat jövőre 700 millió forinttal kevesebb állami támogatást kap, mint az idén, - mondta el Balogh Ibolya, a közgyűlés elnöke. A normatíváknak ez a csökkentése már az intézmények működését veszélyezteti. Különössen nehéz helyzetben van a Szent György Kórház. A legnagyobb vidéki egészségügyi intézménynél eddig nem szűkítették a szolgáltatást, nem bocsátottak el dolgozókat - mint megtették azt más kórházakban.  Most azonban az elnökasszony azt mondta, mindenki készüljön fel arra, hogy sérülni fog a betegellátás, szükség lehet akár a csökkentett munkahét bevezetésére.
Elhangzott, hogy amikor az önkormányzat inbatlant akar értékesíteni bevételei növelésére, akkor nagy erők mozdulnak meg a megakadályozására. Ennek ellenére a jövő évben biztosan lesznek kellemetlen döntések.
A csütörtöki testületi ülésen  elfogadott költségvetési koncepció mindenesetre abból indul ki, hogy az intézményeket működtetni kell, embereket nem küldenek el. Viszont tárgyalni szeretnének Fehérvárral az intézmények finanszírozásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!