Ne legyen kiszolgáltatott a munkavállaló!

Székesfehérvár - A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség felhívásához csatlakozva több hazai szakszervezet országszerte flashmobokkal - villámcsődülettel - tiltakozott az olyan foglalkoztatás ellen, ahol az elvégzett munka nincs egyensúlyban a kifizetett bérrel.

Kovalcsik Katalin


A szakszervezetisek forgalmas helyen hívták föl a figyelmet a munka becsületére
Fotó: FMH

A Piac téren szerdán sípszóra "megfagyott" néhány munkavállaló, szakszervezeti képviselő, ezzel próbálták felkelteni a járókelők - de elsősorban a munkaadók - figyelmét a Tisztes Munka Világnapján a tisztes munkára, a tisztes bérre. A fehérvári szakszervezetek képviselői tavaly konferenciát tartottak ezen a napon, az idén az utcán, több megyei jogú városban munkaerő kölcsönzésének veszélyeire, a munkavállalók kiszolgáltatottságára irányították a figyelmet. Az érdekes akcióra több járőkelő felfigyelt, csatlakozott a beszélgetőkhöz. A megmozdulás hozamát, eredményességét csak később tudják lemérni a szakszervezetek, a dolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!