Feláll a sukorói telekcserét vizsgáló parlamenti bizottság

Budapest - A Parlament döntött a sukorói kaszinó ügyében létrehozandó vizsgáló bizottság felállításáról.

feol.hu

A Parlament  kora este döntött   a Sukoróra tervezett  kaszinó, a földcsere ügy kezelése  érdekében megalakítandó vizsgáló bizottság felálításáróíl. Cser-Palkovics András,   országgyűlési képviselőtől  megtudtuk, a bizottsági tagokról egyelőre nem született  döntés. A továbbiakban a frakciók delegálják a tagokat,  a jelöltek C típúsú  átvilágításon  esnek át, mielőtt bekerülhetnének a bizottságba, erre az államtitok megismerése miatt van szükség, tette hozzá a képviselő.  A létrehozandó bizottság  feladata valószínűleg az lesz, hogy kivizsgálja miként cserélt gazdát egy  pilisi és  egy albertirsai telek a sukorói 70 hektárnyi területtel.

A sukorói üggyel kapcsolatos korábbi írásainkat itt olvashatják!

A C típúsú ellenőrzés kitér a vizsgálandó személy saját illetve  családtagjainak adataira, iskolai végzettségére, kapcsolataira, vállalkozásaira, a vállakozásaival kapcsolatos esetleges eljárásokra, ha voltak  ilyenek. A jelölt pénzügyi helyzetére, a  külföldi kapcsolataira,  a külföldon eltöltött időre, a határon kívüli lakcímeire,   nemi hajlamaira. A vizsgálat  a jelölt környezetében élőket is érinti.  Ha a jelöltek megfelelnek a vizsgálat előírásainak, akkor részt vehetnek a felállítandó bizottság munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!