Nagygyűlésre készülnek a pedagógusok

FMH - Az oktatási ágazatból mintegy 60 milliárd forint kivonását tervezi a kormányzat a jövő évi költségvetésben. A pedagógusok tiltakoznak, s ennek ismét nyilvánosan is nyomatékot adnak.

Bokros Judit


Galló Istvánné úgy fogalmazott: szeretnék, ha a döntéshozók stratégiai ágazatnak, befektetésnek tekintenék az oktatást, és nem vonánnak el onnan pénzt
Fotó: FMH

A Pedagógusok Szakszervezetének testületei szeptember első heteiben tartják tanévnyitó értekezleteiket, erre került sor csütörtökön Székesfehérváron is. Az eseményen részt vett az országos szakszervezet elnöke, Galló Istvánné, aki a közoktatást érintő, a beterjesztett költségvetésben szereplő megszorítások ellen tervezett akciójukról honlapunknak elmondta: a szakszervezet országos vezetősége hétfőn arról döntött, hogy október első heteiben valamennyi megyében nagygyűlést szerveznek, amelyen a parlamenti, az önkormányzati képviselők, a közoktatási dolgozók és a szülők részvételére is számítanak. Ezeken a gyűléseken indítják útjukra azokat az aláírásgyűjtő íveket, amelyeket október végén adnának le a parlamenti képviselőknek. Ha ez az akció nem vezet eredményre, továbbiak is elképzelhetők, amelyekről az elnök úgy fogalmazott: "megvannak az eszközeink".

Amint azt a szakszervezet városi titkárától, Jámbor Ferencnétől megtudtuk, Fejér megyében egy gyűlést szerveznek Székesfehérváron, október 8-án, ezen a székesfehérvári, a dunaújvárosi városi, és más, Fejér megyei szervezetek is részt vesznek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!