Melyik ujjukba harapjanak? Alig van pénz sportszervezetek támogatására Sárbogárdon

Sárbogárd - Hivatalosan a helyi sportszervezetek jövő esztendei támogatásának elvei szerepeltek a napirenden az önkormányzat képviselő-testületének keddi ülésén.

Ármás János

A probléma - sajnos - még bonyolultnak sem nevezhető: a város tulajdonában lévő sportcsarnokokat úgy kellene  a sportegyesületek, sportkörök, szakosztályok, civil szervezetek használatába adni, hogy azoknak az minél kevesebb pénzbe kerüljön. Tehát alapból a helyhatóság vállaljon át minden olyan pénzügyi költséget, amit csak lehet. Ám erre jelenleg Bogárdon nincs pénz, miként másik kétezer önkormányzat sem erre fordítja elsősorban szerény és szűkülő bevételeit.
Az ülésen egymással ütköző érvek: itt a sport léte, illetve a kötelező önkormányzati feladatok ellátása a tét. Odaadható-e egy valamilyen szempontok alapján meghatározott rezsiköltségért a sportcsarnok egy egyesületnek? A javasolt összeg, az óránkénti 2000 forintos bérleti díj általánosan kiverte a biztosítékot  - az már csak finomságnak tűnt, amikor a takarítónő óradíjáról kezdtek el vitatkozni.
A sportcsarnokot is irányító intézmény igazgatónője, Nagyné Rehák Julianna közölte: döntsön a tesület, a határozatot végrehajtja, de innentől kezdve arra már nehéz garanciát vállalni, hogy az általános iskolások testnevelési óráinak a feltételeit is biztosítani lehessen. 
Képviselői javaslatként felvetődött, elsősorban azokat kellene támogatni, akik komoly eredményt mutatnak fel. Ezt nem támogatta a többség. Szabadkai Tamás, aki a térség országgyűlési képviselője is, jelezte, pontos számok nélkül nagyon nehéz lesz ebben a kérdésben komoly döntést hozni. Az illetékes szakbizottság üljön le a sportolókkal. Ez egybecsengett Juhász János polgármester hozzászólásával, aki a 2010-es költségvetési koncepció elfogadására javasolta a téma újra történő napirendre vételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!