Megérkezett az Opera-böngésző

Megjelent az Opera-böngésző 10-es változatának végleges kiadása, amely a norvég szoftvercég honlapjáról keddtől érhető el.

feol.hu

A nyáron beharangozott új böngésző 43 nyelven Windows, Mac és Linux rendszereken működik. A fejlesztők szerint az új böngésző az eddigieknél gyorsabb letöltést, új lehetőségeket és frissített külsőt kínál.
A szoftverben alkalmazott Turbo technológiával lényegesen gyorsabb lehet a böngészés az olyan nagy erőforrást igénylő oldalaknál, mint a Facebook vagy a Gmail.
A sebességnövekedés elsősorban lassú mobil-internetkapcsolatnál érezhető. A Turbo bekapcsolásakor a szoftver automatikusan érzékeli a kapcsolat sebességét és a letöltendő oldal paramétereit, azok alapján az átméretezett honlap kisebb csomagokban töltődik le. Az ígéretek szerint az ezzel a módszerrel látogatott oldalak a rivális böngészőkhöz képest akár nyolcszor gyorsabban jeleníthetők meg.
Az Opera miniböngésző elsősorban a mobiltelefonokon népszerű, ahol az egyik legszélesebb körben használt keresőszoftver. A webböngészők piacát azonban több mint 60 százalékos részesedéssel továbbra is a Microsoft operációs rendszerébe integrált Internet Explorer vezeti, a sorban második a Firefox 30 százalékkal. A Google Chrome és az Apple Safari böngészőjét megelőzve az Opera mindössze 4 százalékos részesedéssel a harmadik helyen áll a StatCounter statisztikai oldal adatai szerint.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!