Elhunyt Bujtor István!

FMH - Pénteken elhunyt Bujtor István, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója.

feol.hu

Bujtor István családja csütörtökön közleményt juttatott el a veszprémi Petőfi Színházhoz, amelyben megköszönte a barátoknak, ismerősöknek és ismeretleneknek, hogy hitükkel és biztatásukkal erőt adtak.
Dr. Rácz Jenő a megyei kórház főigazgatója a Napló kérdésére elmondta: a hét közepén befejezték Bujtor István intenzív kezelését, a színházigazgató szállítható állapotban volt, így a család kérésére egy fővárosi intézetbe szállították rehabilitációra. 

Az út során, amelyre a kórház egyik orvosa is elkísérte, állapotában nem történt változás. 

Az intézményvezető cáfolta azokat a híreszteléseket, mely szerint Bujtor István mesterséges kómában lett volna, elmondása szerint az utóbbi időben már lélegeztető gépre sem volt szüksége. 

A színművész-direktort a Veszprém Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti – tudatta a szomorú hírt Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke és Talabér Márta, a közgyűlés alelnöke. 

Korábban: Bujtor Istvánt július végén szállították életveszélyes állapotban a megyei kórházba. Az akkori tájékoztatás szerint szervezetét súlyos fertőzés támadta meg. 

A két hónapig tartó intenzív osztályon történő kezelésről a család kérésére a kórház nem nyilatkozott, annyit lehetett tudni, hogy hetekig mesterséges kómában tartották, majd lassan javult az állapota. 

Mint Rácz Jenő fogalmazott, mindent megtettek, amit a jelenlegi orvostudomány lehetővé tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!