Lefújták a kutyát, majd kirámolták a lakást

FMH - Egy gyanús, sötét színű VW Passatra lettek figyelmesek a településen a pákozdiak tegnap este. Szóltak a helyi körzeti megbízottnak, aki járőrtársával és a polgárőrökkel azonnal a gépkocsi nyomába eredt.

feol.hu

Este fél kilenckor kapta a telefonhívást a pákozdi körzeti megbízott, hogy a település egyik utcájában egy sötét színű VW Passat áll, és a benne ülők gyanúsan viselkednek.  

A körzeti megbízott egyből a megadott címre ment, ahol szemtanúja volt annak, ahogy az autó továbbhalad egy közeli utcába, és ott megállva, egy utast vesz fel, majd Fehérvár irányába elhajt. A körzeti megbízott ekkor járőrtársával és a helyi polgárőrökkel közösen a gépkocsi nyomába eredt, majd követték Székesfehérváron át egészen az M7 autópálya velencei pihenőjéig. Ott ellenőrizték az autót, illetve a benne ülő három személyt, két férfit és egy nőt.  

Utóbbi ruházatából ezüstfülbevalók, valamint nyakláncok, míg az egyik férfitől egy Timex karóra került elő. Az autóban a rendőrök találtak továbbá egy laptop táskát, benne egy ACER laptoppal, valamint egy Sony digitális kamerát töltővel együtt. Míg a jobb első ülés oldalzsebéből egy gázspray is előkerült. A három személy állította, hogy a megtalált tárgyak a sajátjaik, viszont, amikor egyiküket arra kérték a rendőrök, hogy kapcsolja be a „saját” laptopját, az nem ment neki. Kínos...
Persze nem késett a válasz:  azt mondta, azért  nem ért hozzá, mert a fiának vette a piacon. De ekkor már beszéde ideges, szaggatott volt. Árulkodó jel...

A rendőrök később leellenőrizték azt a pákozdi házat, ahol a VW megállt, és ahol a trió egyik tagját látták beszállni az autóba. Kiderült, a házőrző ebet valószínűleg valamiféle spray-vel elkábították, míg az elkövetők a nyitott ablakon keresztül bemászva a házat felforgatták, és  mintegy negyedmillió forint értékben vittek el onnan tárgyakat. Mint kiderült, épp azok a dolgok hiányoztak a lakásból, amiket a Passatban a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak. Micsoda véletlen!

A 38 éves és 35 éves budapesti férfiakat, valamint a 32 éves szintén budapesti nőt lopás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd őrizetbe vették őket. Vizsgálat tárgyát képezi, hogy a hármas – akik mindegyike korábban volt már büntetve lopás miatt - kapcsolatba hozható-e a Velencei-tó környékén elkövetett más korábbi besurranásokkal, illetve betörésekkel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!