Jegyeket, bérleteket! Romák is ellenőriznek a buszokon szeptembertől

Székesfehérvár - Több lesz az ellenőrzés szeptemberben az Alba Volán buszain. A munkaügyi központtal együttműködve két roma ellenőrt is felvesz a cég.

Házi Péter

- Szeptembertől két roma származású ellenőr kezdi meg munkáját az Alba Volán buszain, ezzel kettős a célunk: egyrészt szeretnénk munkát adni, másrészt reméljük, hogy e két ellenőr bevetése jelentősen segít a cégünk jogos bevételeinek beszedésében - mondta sajtótájékoztatóján Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette, a bliccelők egy része a cigány származásúak  közül kerül ki, így ha romák ellenőrzik őket, a remények szerint nagyobb ráhatással tudnak lenni a renitenskedőkre. Mint elhangzott, a  kezdeményezést a munkaügyi központ is támogatja a Társdalami Megújulás Operatív Programon keresztül,a munkabérek kifizetéséhez járulnak hozzá.
Kolompár Ernő, a Fehérvári Romák Egyesületének elnöke szerint példaértékű kezdeményezésről van szó, melyben a résztvevők bebizonyíthatják, hogy nem csak kommunális munkára, utcasöprésre alkalmasak, hanem bizalmi munkakörben is megállják a helyüket.
Mint Cseh István, az ellenőröket foglalkoztató cég vezetője elmondta, szeptemberben  ellenőrzési hónapot tartanak a cég buszain, ami azt jelenti, hogy sűrűbb ellenőrzések várhatóak. A cél nem elsősorban a bírságolás, hanem annak megelőzése, hogy az emberek jegy nélkül vagy érvénytelen bérletel utazzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!