Idén kiemelkedően jól sikerült a Musica Regia és Királyi Napok - hangzott el az értékelőn

FMH - Az idei tavaszi és nyári városi rendezvényeket értékelte a városházán Brájer Éva, a kulturális és turisztikai bizottság elnöke, és Vargha Tamás, társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok.

Törő Bálint

Egy kicsivel korábban kezdték az összegzést.  Májusban, a  Bory várban rendezett, Lajkó Félix koncertet sokan megtekintették, ezért szeretnénk, ha egyszer a történelmi belvárosban is fellépne a művész  - mondta Brájer Éva, aki hozzátette: a Királyi Napok nulladik napján a  Magyar Állami Népi Együttes produkciója  komoly bemelegítése volt a fő rendezvénynek.  A Vörösmarty Színház nyári színházi fesztiválja és a Pelikán udvarban tartott  előadások is nagy népszerűségnek örvendtek - folytatta a tájékoztatást Vargha Tamás. A politikusok szerint a Musica  Regia és a Királyi Napok  idén rendkívül jól sikerültek.  Az  elmúlt évekhez képest messze a legnagyobb látogatottsága volt a két eseménynek - reagált Brájer, aki szerint jövőre szeretnének javítani a kivetítő technikák minőségén. A szakbizottság elnöke említést tett az Öreghegyi mulatságokról és a  tűzijátékokról is. Brájer Éva célként fogalmazta meg, hogy a város a jövőben szeretne egy komoly, nagyrendezvénnyel előállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!