HVP-védőoltás, kedvezményesen

Polgárdi - Az első oltást június elején adták be negyvennégy lánynak, a második a napokban történt meg, a harmadik decemberben várható. Fél év alatt három részoltás dukál.

feol.hu

A program a méhnyakrák elleni védőoltásban legnagyobb hatékonysággal részesíthető 13 éves lányok oltását támogatja. Amint Borbély István polgármestertől és Pahola Tünde jegyzőtől megtudtuk: az idén a településen élő, 1996-ban született lányokat oltják, majd az ezt követő két évben az 1997-ben és az 1998-ban született lányokat.     
A méhnyakrák elleni küzdelem mellé állva a Székesfehérvári kistérség úgy döntött, az oltóanyag árának egyharmadára fedezetet biztosít abban az esetben, ha a települések önkormányzatai vállalják a  vételár kétharmadának megfizetését. Az ügy fontosságát felismerve a kisváros képviselő-testülete a kedvezményes  60.813 forint/darab  egységár kétharmadának megfizetésére vállalt kötelezettséget. Egyedüli településként biztosította a lehetőséget arra (amit még Székesfehérvár sem tudott megtenni), hogy igény esetén, teljes szülői költségviselés mellett e kedvezményes áron beszerzi a 13 évesnél idősebb,  még hatékonyan védhető 14-26 éves  lányok számára az oltóanyagot, melynek gyógyszertári ára egyébként meghaladja a 90 000 forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!