Hova kerüljön a lombhulladék?

Székesfehérvár - A hosszúsétatéri platánfák nyáron nem csak leveleiket hullatják, a háncs is földre kerül. A környéken élők összetakarítják a lehullott lombot, de ki viszi el onnan?

Halmi Bettina

 Különösen vihar után okoz  bosszúságot  a lehullott lomb, a letörött ágak - kezdte Veisz Emilné.  Olvasónk elmondása szerint a lakóközösség hiába igyekszik rendben tartani a ház előtti teret, hiába kotorják össze a falevelet, a városgondnokság mégsem intézkedik a kupacok elszállításáról.
- Amíg kevesebb a levél, bele lehet dobni a hulladékgyűjtőbe, de ekkora mennyiségnél ez már nem megoldható  folytatta Veiszné.
Megkeresésünkre Simon Beatrix, a Depónia kommunikációs referense elmondta, a zöldhulladékot egyrészt csak erre a célra gyártott zsákokban, másrészt a városgondnokság utasítására szállíthatják el. Magánszemélyként viszont a fehérvári lakosok Csalára vihetik a hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!