Hosszú Katinka: Az lettem, ami lenni akartam: világbajnok!

Róma, Budapest - Hosszú Katinka 4:30.31 perces Európa-csúccsal aranyérmet szerzett vasárnap 400 méteres vegyesúszásban a római vizes világbajnokságon.

MTI

A magyar versenyző pillangón a 4:29.45-tel világcsúcstartó ausztrál Stephanie Rice-szal haladt az élen, majd háton és mellen a zimbabwei Kirsty Coventryvel tartotta a lépést, gyorson viszont már az első 50-en jelentős előnyre tett szert, amit a végéig meg is őrzött. Mögötte Coventry végzett a második, Rice pedig a harmadik helyen.
    
"Az lettem, ami lenni akartam: világbajnok! - mondta ragyogó győzelme után Hosszú Katinka. - Nem sikerült ugyan 4:30-on belül úsznom, így világcsúcs helyett Európa-csúccsal nyertem, de roppant fáradtnak éreztem magam, mégiscsak ez volt a tizenkettedik vízbeugrásom Rómában. 

Ehhez képest nagyon jól sikerült. A vége felé nézegettem is, hogy mennyire elől vagyok. Ekkor kezdtem elhinni, hogy meglesz az arany. Nagyon szeretem Rómát." 
    
Hosszú már a harmadik érmét gyűjtötte be a római vb-n, vasárnapi diadalát megelőzően 200 m vegyes és 200 m pillangón harmadik volt.
    
A 400 vegyes fináléjában Jakabos Zsuzsanna 4:37.85-tel hetedik lett:
    
"Az egyéni csúcsomon nem javítottam, de már annak is nagyon örülök, hogy döntőt úszhattam - mondta. - Szerintem a hetedik hely nem rossz eredmény, végtére is nem lettem utolsó. Egy nap kétszer is leúszni a négyszáz vegyest nehéz dolog."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!