Felújítások az M0-ás autóúton és M3-as autópályán

Jelentős forgalomkorlátozással járó felújítási munkálatok kezdődnek a jövő héten két gyorsforgalmi csomópontban: hétfőn az M0-ás autóút diósdi, kedden pedig az M3-as autópálya bagi csomópontjánál kell számítani terelésekre, sávszűkítésekre.

feol.hu

Augusztus 31-én, hétfőn a reggeli órákban kezdődnek az M0-ás autóút diósdi csomópontjának (9-es kilométerszelvény) felújítási munkálatai. A jobb oldali lehajtó-, illetve felhajtóágak burkolatcserével járó rekonstrukciója két ütemben történik. A várhatóan két hétig tartó első ütemben a lehajtóágat zárják le, alternatív útvonalként az M0-M6 csomópont felé érdemes közlekedni. A második ütemben a felhajtóágat zárják le, az autósok az Angeli út irányába haladva érhetik el az M0-ás autóutat. 
A terelésekről sárga irányjelző táblák adnak tájékoztatást. A munkálatok előreláthatólag október 2-án fejeződnek be. A kivitelezést a közbeszerzési pályázaton nyertes Colas Építő Zrt. végzi. A beruházás részét képezi egy nagyobb, öt csomóponti ág burkolatcseréjére vonatkozó felújítási csomagnak, melynek összköltsége 135 millió forint.
Szeptember 1-jén, kedden - várhatóan a reggeli órákban - a forgalomterelés kiépítésével indul az M3-as autópálya bagi csomópontjának (39-es kilométerszelvény) lehajtóágait (Budapest felől), illetve felhajtóágait (Hatvan felé) átvezető híd felújítása. A várhatóan szeptember 17-ig tartó rekonstrukció során a hídszegélyek elöregedett korrózióvédelmi bevonatrendszerét cserélik le és új, a hatályos előírásoknak megfelelő védőkorlátokat szerelnek fel.
A munkálatok alatt a csomóponti ágakon sávszűkítésekre, illetve sávelhúzásra számíthatnak az arra közlekedők, a főpályán pedig szükség szerint, a csúcsforgalmi időszakon kívül egy-egy forgalmi sáv ideiglenes lezárására is sor kerülhet. A felújítást a közbeszerzési pályázaton nyertes Magyar Aszfalt Kft. végzi, a beruházás összköltsége 17 millió forint - áll a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!