A VPOP a színháznál nyomoz

Székesfehérvár - Biztos többséggel - gyakran egyhangú döntéssel - születtek meg a határozatok a város önkormányzati közgyülésének szerdai, rendkívüli ülésén.

B. Kiss László

A szociális bérlakások melett nem szociális, azaz piaci alapú bérlakások létrehozásáról döntött szerdai rendkívüli ülésén a fehérvári önkormányzat közgyűlése. Az új kategóriába legalábbis jelenleg  négy ingatlan tartozik, az összkomfortos lakások bérleti díját havonta és négyzetméterenként 800 forintban állapították meg.
A közgyűlés döntött arról, hogy több oktatási-nevelési intézmény felújítására, bővítésére is pályázik. A kérdés kapcsán többen is  felszólaltak. Elhangzott,  hogy a város valamennyi iskolája, óvodája felújításra szorul. Az erre jutó pénz négyzetméterenként  mindössze ötven forint. Más vélemény szerint viszont célszerű volna előre meghatározni   a pályázati önrészre fordítandó összeget. A döntés értelmében a város pályázatot nyújt be a maroshegyi óvoda férőhelyeinek bővítésére,  a Táncsics iskola felújítására. Pályázat révén szaporítanák   a Kisteleki úti bölcsede férőhelyeit, és az önkormányzat  pályázik az egyházi tulajdonú Boldog Gizella óvodára. Ha nyernek, több tucat új óvodai férőhellyel gyarapszik a város.
A közgyűlésen elhangzott: a VPOP nyomozást folytat a Vörösmarty Színházban. A jegyző, Bóka Viktor lapunk érdeklődésére     a nyomozás érdekeire tekinttel   mindössze annyit közölt: a nyomozás a teátrumnak folyósított állami normatíva kapcsán zajlik. A normatívát a színházak a nézőszám alapján kapják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!