Óriáskivetítőn lenne látható a Vidi szombati mérkőzése

FMH - Garancsi István, a Videoton FC tulajdonosa bejelentette, hogy nem fellebbeznek az MLSZ fegyelmi bizottságának a döntése ellen, így a szombaton 20 órakor kezdődő Videoton FC-Diósgyőr mérkőzést zárt kapuk mellett kell megrendezni.

Matók János

Ám a klub tulajdonosa arról is gondoskodik, hogy a vétlen szurkolók ne járjanak pórul. Ezért a tervek szerint a Városház téren egy óriáskivetítőn lenne látható a mérkőzés élő adásban. Az ezzel kapcsolatos előkészületek elkezdődtek, a klub a területfoglalási engedélyt már benyújtotta, hiszen várhatóan minimum kétezer szurkoló jelenne ott meg. A zártláncú - a stadiontól a térig - közvetítés miatt a klub kikérte az MLSZ állásfoglalását is, amire Kovács István versenyigazgató válaszolt, s abban leírta, hogy az MLSZ szabályai ezt nem tiltják, ugyanakkor felhívta a figyelmet: az NB I-es mérkőzések közvetítésének a jogtulajdonosával, a Sport TV-vel fel kell venni a kapcsolatot, meg kell kérni az engedélyt. 
Kérdés, hogy a zártláncú adás - a mérkőzést egyébként a jogtulajdonos nem is tűzte műsorra - mennyire zavarná a Sport Televízió érdekeit. A szurkolók egyértelműen jól járnának, ha a Városház téren, még ha csak kivetítő előtt is, de láthatnák a kedvenceiket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!