Nemzetközi innovációs projekt indul

Székesfehérvár - Egyedülálló nemzetközi pályázatot nyert és jelentős összegű támogatást szerzett egy, a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium.

Klecska Ernő


Haász Zoltán, a fejlesztési ügynökség, Katerina Papadopoulou görög és Kelemen Gábor, az erdélyi partnerszervezet szakértői
Fotó: FMH

Az EU Dél-Kelet Európai Transznacionális Programja keretében nyert pályázatot és jelentős összegű támogatást a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által vezetett konzorcium. Ez az első eset, amikor a régió egy intézménye konzorciumvezető egy ekkora jelentőségű pályázatban. A pályázat 821 más pályázattal versengett és egyike lett a 42 nyertesnek; teljesítményét kiemeli, hogy kevesebb, mint 5 százalékos volt a sikerráta - jelentették be kedden a projektindító konferenciát követő sajtótájékoztatón a résztvevők.
- A Közép Pannon zRt. egy országos hálózattal rendelkező cégcsoportnak, a Regionális Fejlesztési Holding e régióban működő tagja. A cég sokrétű tevékenységével elsősorban a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint a települési önkormányzatoknak és társulásaiknak nyújt segítséget. A Közép-Pannon Zrt által vezetett konzorcium FIDIBE elnevezésű innovációs projektjében három év alatt hét ország (Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország, Románia, Görögország és Horvátország) kilenc szervezete vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!